5

Lintprinter

Uw meelooplint zelf bedrukken? Vanaf nu direct aan de inpakmachine!

 
Sarco en Actitec brengen gezamenlijk de nieuwste ontwikkeling op de markt voor het in-lijn bedrukken van meelooplinten.
 
Eenvoudig en flexibel
Een robuuste thermische printer wordt in een stofdichte omkasting aan de verpakkingsmachine gebouwd. Als de verpakkingsmachine een volgende zak door de naaimachine voert, wordt meteen het benodigde stuk meelooplint aangevoerd en geprint. Een eenvoudig, betrouwbaar systeem! De compacte vormgeving zorgt ervoor dat de printerkast eenvoudig op meerdere types machines kan worden opgebouwd, zoals ERC, Manter en Pro-Pak machines. Opbouw aan een railsysteem of met een zwenkarmaan het gebouw is eveneens mogelijk. Ook hebben we een aantal malen een printerkast op een mobiel onderstel op wielen geplaatst. Mogelijkheden te over!
 
Voorraadreductie
U hoeft geen grote voorraden meelooplint met allerlei maten, gewichten en andere aanduidingen meer aan te houden. Eén standaard lint is voldoende. U bepaalt vervolgens met behulp van het softwarepakket Labelstar wat er aan productinformatie op het lint komt te staan. Zie hieronder voor meer info over lint-layouts.
 
Zekerheid
Een automatische lintbewaking zet de verpakkingsmachine stil indien er, om welke reden dan ook, iets fout gaat met het printen of met het aanvoeren van het lint naar de naaimachine. Zo bent u er zeker van dat er geen zakken zonder lint worden afgeleverd.
 
Exporteurs
Ook voor de exporteurs biedt de lintprinter een duidelijke vooruitgang. De AGF handel verloopt nu eenmaal met pieken en dalen. Vaak moet er ad hoc lint besteld worden, waar dan een dag mee heen gaat, voordat de verpakker kan starten met het gereedmaken van de order. Met deze printer kan direct de productie worden gestart, omdat ook de speciale linten voor Maleisië, Brazilië enzovoorts, meteen op de verpakkingsmachine worden geprint. Er zijn dan ook geen restanten die vervolgens weggegooid moeten worden.
 
Traceability
Deze printer kan ook automatisch bijgehouden volgnummers en/of datum en tijd gerelateerde codes afdrukken; batch- of ordernummers kunnen eenvoudig via de software of op de printer worden ingegeven. De traceerbaarheid van uw producten wordt met deze mogelijkheid zeer vereenvoudigd.

Ook houdbaarheidsdatums zijn mogeljk, met een product-gerelateerde off-set.

 

 

Onderstaand de maatschets voor de indeling van 40mm lint met markering. Heeft u een andere breedte, dan kunt u voor een maatschets hier een aanvraag doen.
 
 
Ook mogelijk: zonder een zwart markeerblokje maar met een onbedrukte strook. Wanneer u tevens linten toepast die volledig geprint moeten worden, zoals bijvoorbeeld voor Maleisië, is het eenvoudiger om voor deze manier te kiezen. Neem dan voor Maleisië volledig onbedrukt lint van 70mm, en voor uw eigen linten onderstaande indeling: